Mr. Abdulah ef. Polovina

Rođen je u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, 20. Jula 1973. Jedino je dijete  roditelja Šahze i rahmetli Ahma. Prije rata u Bosni i Herecgovini pohađao je Gazi Husrevbegovu medresu da bude Imam, Hatib i Muallim. Završio je i diplomirao medresu 1992. godineKada je počeo rat Abdulah ef. se zatekao  u Dobrinji, malom naselju u blizini aerodroma u Sarajevu.

U Dobrinji se dobrovoljno stavio na raspolaganje Teritorijalnoj odbrani da se brani Dobrinja. Tokom ratnog angažmana bio je ranjen tri puta. Negdje pri kraju rata, oženio se muallimom Hatidža hanumom.

Poslije agresije i rata stavio se na raspolaganje Islamskoj zajednici i biva postavljen da radi Imam u jednoj džamiji u Sarajevu (džemat Aneks). Tu je bio Imam u idućih pet godina, kada se preselio u SAD, u grad Seattle, u američkoj državi Vašington, gdje je radio 12 godina kao Imam tamošnje Islamske zajednice i džemata Bošnjaka. Tokom rada kao Imam u Seattle obavio je i svetu islamsku dužnost Hadždža.

Trenutno, Abdulah ef. je Imam bošnjačkog džemata i organizacije u Portlandu, u američkoj državi Oregon, Oblasni imam medžlisa 1 – West, te je član Upravnog odbora ICNAB-a. Otac je petero djece, Muhameda, Lamije, Ahmeda, Mustafe i Abdulgafara. Inače, Abdulah ef. je u SAD diplomorao  Islamske nauke na Cloverdale College u Indiani, a nakon toga diplomirao  Komparativne Religije na Univerzitetu Džordž Vašington u Seattle. Sredinom Marta 2015. godine magistrirao je na Seattle Univerzitetu na Odsjeku za teologiju i svećenstvo i sada je Magistar nauka u transformacijskom liderstvu.