Održana redovna oktobarska sjednca Izvršnog odbora

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Pod predsjedavanjem muftije Islamske zajendice Bošnjaka Sjeverne Amerike Sabahudin ef. Ćemana, održana je redovna sjednica IO-a na kojoj je, između ostalog, donesena odluka o održavanju skupština medžlisa u januaru mjesecu 2022. godine. Skupštine će se, ako Bog da, održati uživo uz mogućnost prisustva sjednci putem ZOOM aplikacije za delegate koji ne budu u prilici prisustvovati uživo. Javnost će na vrijeme biti upoznata o mjestu i vremenu održavanja istih.

Sekretar IZBSA Mirnes Lemeš je podnio izvještaj o aktivnostima vezanim za konkurs Fondacije „Ljiljan“. Do sada je prijavljeno preko 120 kandidata za koje je potrebno obezbijediti $50,000.00 kako bi se dodijelililo minimalno stotinu stipendija. Uplate zainteresinarih za ovu namjeru bi trebale doći do polovine novembra mjeseca kada će se objaviti rezultati konkursa i kako bi odbor Fondacije odabrao potreban broj studenata za stipendiju.

Muftija je upoznao IO o djelimičnim rezultatima istraživanja koje sprovodi IZBSA za imame i džemate te je dodao da će se početkom mjeseca novembra obvjaviti konačni detaljni rezultati istraživanja. Šef Ureda za hadž i umru Ismet ef. Zejnelović je upoznao IO o planiranoj umri za mjesec decembar 2021. godine. Na umuru se kreće 23. decembra iz New Yorka za Medinu a povratak je 1. januara 2022. godine. Više informacija će biti uskro dostupno na stranici Islamske zajednice. IO je razgovarao i o drugim pitanjima te je donio još nekoliko odluka i zaključaka.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.