Search
Close this search box.

Grand Rapids, Michigan: Uspješan donatorski skup za “Selam” džamiju

Džemat Bošnjački Islamski Kulturni Centar Grand Rapids, MI je subotu 24. marta, 2018. godine, u prepunoj “Gazić” sali održao donatorski skup za izgradnju “Selam” džamije. Skupljeno je $77,000 za nastavak radova.

Predsjednik džematskog odbora Samir Agić poselamio je prisutne goste i otvorio program, a zatim je predsjednik građevinskog odbora Abid Balas govorio o napretku radova na džamiji, te predstavio buduće planove koji vode ka završetku radova na ovom projektu.

Glavni gost programa Osman ef. Brkić, oblasni imam medžlisa II – Midwest, vodio je donatorski program i u nadahnutom obraćanju podsjetio prisutne na značaj učestvovanja u izgradnji džamije i podstakao na dobra djela. Džematski hor ilahija i kasida “Zemzem” je prelijepo proučio nekoliko ilahija, a KUD “Dukat “ je izveo nekoliko bosanskih kola. Svi prisutni su uzivali u bogatom programu.

Džematski odbor poziva sve Bošnjake i Bošnjakinje širom Amerike i Kanade da svojim donacijama učestvuju u ovom hairli projektu. Vaše donacije možete slati na sljedeću adresu sa doznakom čeka na Bosnian Cultural Center:

Bosnian Cultural Center

2839 Eastern Ave SE

Grand Rapids, MI 49508

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA