Bajramska čestitka muftije dr. Sabahudina-ef. Ćemana

Uvaženi glavni imami, poštovani imami, cijenjeni predstavnici džemata, drage džematlije, Bošnjaci i Bošnjakinje,

Prema takvimu islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u petak 21. aprila 2023. godine, nastupa prvi dan ramazanskog bajrama.

Kraj ramazana u svakom vjerniku izaziva pomiješana osjećanja; Zahvalni smo Allahu Uzvišenom što nam je omogućio da dočekamo mubarek ramazan, a u isto vrijeme tugujemo jer nam ode najdraži gost. Radujemo se bajramskom jutru i obećanoj nagradi postaču, a žalostimo se jer nam prođe vrijeme velike milosti, oprosta i višestrukog nagrađivanja za dobra djela.

 U ramazanu smo učili da je on prilika svakom vjerniku da stekne Allahovo zadovoljstvo i džennetsku nagradu, pa ja molim Gospodara da budemo od onih koji su ovu priliku iskoristili, da nam naši ibadeti kabul budu, a džennetske bašće prebivalište vjećno.

Potrudimo se da one lijepe navike koje smo stekli u ramazanu kao što su post, redovno obavljanje namaza, dolazak u džamiju, sabur, sustezanje od grijeha, udjeljivanje i pomaganje drugih zadržimo i poslije ramazana. Na tom putu, činim dovu Gospodaru svjetova, da nam pomogne i naše napore lahkim učini.

Koristim ovu priliku da svima vama, vašim porodicama, članovima i pripadnicima Islamske zajednice od srca zaželim berićetne dane bajrama riječima, Bajram šerif mubarek olsun!

Sabahudin-ef. Ćeman
Muftija

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.