Kada omladina preuzme stvar u svoje ruke – Bosnian Youth of Chicago (BYC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu navečer (Decembar 20, 2014) omladina iz našeg džemata udružena u grupu Bosnian Youth of Chicago (BYC) okrenula je novu stranicu u historiji našeg džemata. Na donatorskoj večeri koju su organizovali s ciljem prikupljanja sredstava za svoje buduće aktivnosti pokazali su svu maštu i umijeće koju samo omladina posjeduje, te s pravom dokazali da na njih u budućnosti ovog džemata možemo itekako računati.

Sama organizacija ove večeri bila je na nivou neke vrhunske agencije; od dekoracije prostorije, izbora hrane i pića, do sadržaja u vidu odlično pripremljenog kviza, video prezentacije o ljetnoj školi ”Mala medresa 2015 – Medresa Osman ef. Redžović”, te brošura i reklamnih kartica i sl.

Program je počeo učenjem Kur’ana, citiranjem mudrih izreka i savjeta muslimanskih velikana, a sav sadržaj su pripremili i realizovali članovi omladinske grupe na čelu sa koordinatorom Enesom Mehmedović. Na kraju programa prisutnima se obratio i imam džemata BICC, hfz. Muriz Mešić, koji je pohvalio rad kako omladinske grupe tako i ženske grupe ”Bošnjakinja”, zahvalio se džematskom Odboru koji je podržao večerašnju aktivnost, te pozvao sve prisutne da više vremena, rada i sredstava uložimo u našu omladinu. Mogli su se čuti i šaljivi komentari da su muškarci ugroženi te da će formirati mušku grupu, te da je ženski dio džemata postao bolji dio ovog džemata.

U svakom slučaju takmičarski duh je probuđen, sada ga je neophodno samo ispravno kanalisati, a rezultati su zagarantovani jedino uz Allahovu pomoć.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3