Lejlei Berat

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U ponedjeljak naveče, (30. april) dolazi nam mubarek noć Lejletul-Berat – 15. noć mjeseca Šabana. Nakon ove noći, u kojoj je lijepo proučiti ovu dovu, ostaje nam još 15 dana do dolaska najdražeg gosta, mjeseca Ramazana.

“O Allah! Ti usluge i svako dobro svima na raspolaganje stavljaš, dok Tebi niko nikakvu uslugu učiniti ne može.

O Posjedniče veličanstva i časti,

O Darovaoče svakog dobra i svake blagodati,

Nema nikoga ko je dostojan obožavanja osim Tebe.

Ti slabe dižeš, prignanim utočište daješ i onima, koji se plaše, Ti mir pružaš.

O Allahu! Ako si me u Majci svih knjiga kod Sebe upisao kao nekoga ko je nesretan ili u sumnji da će biti pomilovan, ili kao odbačenog ili bez dovoljno nafake, onda, Alahu, tako Ti Tvoje Milosti, ukloni sve ove nesreće od mene i u Majci Svih Knjiga kod Tebe, potvrdi me i učvrsti kao nekoga ko je sretan, blagoslovljen, sa bogatom nafakom i željom za činjenjem dobrih djela.

Jer, ono što si rekao u Knjizi koju si poslao na jeziku Svoga blagoslovljenog poslanika Istina je: “Allah briše i uspostavlja ono što On želi!”Kod Njega je Majka svih knjiga.

Gospodaru moj! Tako Ti Tvoje Božanske Manifestacije u ovoj petnaestoj noći blagoslovenog mjeseca Ša’bana u kojoj se izdaju sve mudre i neoborive odredbe, ukloni od nas sve nesreće i teškoće, one koje znamo, kao i one koje ne znamo, a Tvoje znanje obuhvata sve. Ti si najmoćniji i najplemenitiji.

Neka je salavat Allahov na našeg prvaka Muhammeda a.s., na njegovu porodicu i ashabe. I neka je svaka hvala Alahu, Gospodaru svjetova.”

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3