Ljetna škola “Mala medresa 2023” 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ljetna škola “Mala medresa” je projekat koji zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i medresa “Osman ef. Redžović“. Pokrenut je 2013.godine s ciljem da se omladina (tinejdžeri) sa područja Sjeverne Amerike više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

“Mala Medresa” se organizuje tokom ljetnog raspusta u medresi “Osman ef. Redžović” u Čajangradu (Visoko), a predstojeća “Mala medresa” realizirat će se, ako Bog da, u periodu od 2. do 16. jula 2023. godine. Pozivamo mlade od 14 do 18 godina da se prijave i da iskoriste ovu priliku pa da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Prijave se primaju do popune mjesta ili do početka ramazana, ako Bog da, kada će se sve prijave evaluirati prema prioritetima i kriterijama korištenim u prijašnjim programima ustanovljenim i usaglašenim od strane profesora i organizatora. Tek nakon evaluacije svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta rok za prijave će biti produžen.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete ispuniti formular za prijavu na linku https://formlets.com/forms/B51Wlow9p2O26sEI/ ili poslati pitanje na malamedresa@izbsa.com.

Pozivamo omladinu da iskoriste ovu priliku i da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu