Search
Close this search box.

Ljetna škola “Mala medresa 2023” 

Ljetna škola “Mala medresa” je projekat koji zajednički organizuju Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i medresa “Osman ef. Redžović“. Pokrenut je 2013.godine s ciljem da se omladina (tinejdžeri) sa područja Sjeverne Amerike više upoznaju sa kulturom, historijom, maternjim jezikom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine, ali i da nauče nešto više o svojoj vjeri i tradiciji.

“Mala Medresa” se organizuje tokom ljetnog raspusta u medresi “Osman ef. Redžović” u Čajangradu (Visoko), a predstojeća “Mala medresa” realizirat će se, ako Bog da, u periodu od 2. do 16. jula 2023. godine. Pozivamo mlade od 14 do 18 godina da se prijave i da iskoriste ovu priliku pa da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći.

Cilj ljetne škole islama je međusobno povezivanje naše djece, kao i povezivanje naše djece sa domovinom Bosnom i Hercegovinom, kao i da na organiziran način omogući polaznicima bolje upoznavanje sa šerijatskim propisima, islamskom kulturom i civilizacijom, bošnjačkom tradicijom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Pored klasičnih predavanja u učionici, projekat obuhvata i učenje u prirodi, izlete, debate i psihološke radionice.

Prijave se primaju do popune mjesta ili do početka ramazana, ako Bog da, kada će se sve prijave evaluirati prema prioritetima i kriterijama korištenim u prijašnjim programima ustanovljenim i usaglašenim od strane profesora i organizatora. Tek nakon evaluacije svi primljeni kandidati će biti obavješteni, a ako bude slobodnih mjesta rok za prijave će biti produžen.

Više informacija će u narednom periodu biti dostupno kroz naše džemate, a do tad možete ispuniti formular za prijavu na linku https://formlets.com/forms/B51Wlow9p2O26sEI/ ili poslati pitanje na malamedresa@izbsa.com.

Pozivamo omladinu da iskoriste ovu priliku i da dio svog ljetnog raspusta provedu na ljetnoj školi, putujući Bosnom i Hercegovinom, družeći se sa svojim prijateljima, zabavljajući se i učeći.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA