Održana redovna sjednica IO-a IZBSA

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Uz predsjedavanje muftije Sabahudin ef. Ćemana održana je redovna sjednica IO-a na kojoj su članovi IO-a prvenstveno upoznavali članove o razvoju situacije na njihovom prostoru po pitanju pandemije COVID-19, te kako se ista odražava na rad i aktivnosti u našim džematima. IO je raspravljao o aktivnostima vezanim za predstojeći mubarek ramazan, te je doneseno nekoliko zaključaka o kojima ćemo džemate na vrijeme upoznati pisanim putem kao i kroz predramazansko obraćanje muftije Sabahudin ef. Ćemana.

Također je IO donio odluku da se otplati dug Muhamedu Čauševiću koji je posudio novac za otplatu vakufa u Washington D.C.-u, a kome je dug originalno trebao biti vraćen na skupštini IZBSA. Obzirom da je skupština odgođenja, a zahvaljujući uspješno sprovedenoj akciji prikupljanja sredstava tokom skupština medžlisa u januaru i februaru mjesecu, skupio se potreban iznos za otplatu duga. Muftija i ostali članovi IO su iskoristili priliku i zahvalili se Muhamedu na pozajmici uz dovu Allahu dž.š. da ga nagradi iz svojih riznica, te su se zahvalili svim džematima i pojedincima koji su svojim donacijama podržali ovaj projekat.

IO je raspravljao i o drugim temama te donio još nekoliko zaključaka i odluka a vezane za unapređenje zajednnice i Bošnjaka na prostoru Sjeverne Amerike.

KALENDAR DOGAĐAJA

13. May 2023.

Skupština IZBSA

01. September 2023.
16. September 2023.

Otvorenje džamije "Selam" u Grand Rapidsu