Organizovano vakcinisanje džematlija starijih od 60 godina u džematu Asocijacija Bošnjaka Albany

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Albany, NY – U petak,12. marta 2021. godine je u džematu Asocijacija Bošnjaka Albany organizovano vakcinisanje džematlija preko 60 godina starosti.

Cilj ovakve akcije je olakšati džematlijama procedure oko dobijanja vakcine kao i osigurati ugodan i siguran ambijent bez velikih gužvi i čekanja što bi prestavljalo dodatni teret osobama ove životne dobi.

Smatramo da smo ovakvim činom sav proces učinili lahkim što je doprinijelo da vakcinu prime i oni koji su upravo zbog svih procedura odlagali primanje vakcine. Prvu dozu vakcine Moderna primilo je 22 džematlija. Druga doza zakazana je za četiri sedmice u prostorijama islamskog centra džemata u Albanyu.

Želja nam je bila da naše džematlije “rizične starosne dobi” dobiju obje doze vakcine prije početka Ramazana . Znamo da su proporuke da osobe starije životne dobi ne učestvuju u aktivnostima na kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovim činom omogućit ćemo i našim starijim džematlijama da učestvuju u džematskim aktivnostima, pogotovo u mjesecu Ramazanu, ako nam to okolnosti budu dozvoljavale.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3