Predstavnici dijasporalnih zajednica održali radni sastanak

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U ponedjeljak, 14-og decembra tekuće godine, na poziv Ureda za vjerske poslove IZ u BiH na čelu sa Ismailom-ef. Smajlovićem održan je prvi radni sastanak sa predstavnicima dijasporalnih zajednica.

Sastanak je moderirao i vodio dr. Enes Svraka, a Islamsku zajednicu Bošnjaka Sjeverne Amerike predstavljao je rukovodilac Ureda za vjerske poslove, hfz. mr. Muriz-ef. Mešić. Osim pomenutih, sastanku su prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica iz Švedske, Njemačke, Francuske, Slovenije, Hrvatske i Srbije (Sandžak).

Na sastanku se govorilo o koracima u prilagođavanju novih ilmihala za mektepsku pouku za potrebe dijaspore, novom nastavnom planu i programu, te o prevođenju istih. U proteklih nekoliko godina primijetna je značajnija komunikacija Ureda za vjerske poslove sa dijasporalnim zajednicama što već na ovom projektu pokazuje svoje prve rezultate.

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike već privodi kraju prilagođavanje i doradu zvaničnih ilmihala, i u tome smo ispred ostalih dijasporalnih zajednica, tako da je naše iskustvo bilo jako zanimljivo svim učesnicima ovog sastanka.

Ured za vjerske poslove IZBSA

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.