Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, u posjeti St. Louisu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, i nj.e. ambasador BiH u Sjedinjenim Američkim Državama Haris Hrle, sastali su se sa predstavnicima džemata “Nur” i predstavnicima džemata Bosnian Islamic Center of Saint Louis u nedjelju 2. oktobra 2016. godine.

Tom prlikom premijer Novalići i ambasador Hrle uvjerili su se na licu mjesta o organizovanju Bošnjaka St. Louisa kroz dotične džemate kao i projektima i preporodu dijela grada u kom se bošnjačka zajednica nalazi.

U subotu, 1. oktobra, organizovana je tribina na kojoj su pored premijera i ambasadora učestvovali i generalni konzul BiH u SAD-u, gdin. Berislav Vujeva, te savjetnik premijera dr. Goran Miraščić, davajući odgovore na pitanja prisutnih. Nakon tribine upriličen je zajednički ručak sa imamima i džematskim odborima gore navedenih džemata.

U toku petodnevne posjete St. Lousu premijer će se sastati sa drugim poduzetnicima, predstavnicima raznih udruženja, kao i senatorima i vodećim ljudima St. Louisa i Missourija, u cilju produbljenja saradnje Bosne i Hercegovine sa zainteresovanim invenstitorima sa ovog područja.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.