Prijem u Uredu za vjerske poslove povodom prijevoda ilmihala na engleski jezik

Povodom uspješnog završetka radova na prevođenju zvaničnih udžbenika za mektepsku pouku, ilmihala 1, 2 i 3, muftija IZBSA, dr. Sabahudin-ef. Ćeman, i rukovodilac Ureda za vjerske poslove IZBSA, hafiz mr. Muriz-ef. Mešić, boravili su u posjeti Upravi za vjerske poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U tom pogledu, u četvrtak, 9. decembra 2021.godine, sastali su se sa direktorom Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ismailom-ef. Smajlovićem i šefom Odjela za mekteb i mlade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Enesom-ef. Svrakom. Na sastanku detaljno je predočen sav dosadašnji rad na prevođenju ilmihala koji je trajao skoro 15 punih mjeseci; njihovo dopunjavanje sadržajima za potrebe Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, zatim prevođenje na engleski jezik, te na kraju rezenzentski i lektorski dio posla. U cijelom tom procesu učestvovalo je 13 stručnih osoba koji su odradili jako dobar posao, tako je ovom prilikom sav materijal predat Uredu za vjerske poslove IZ u BiH na usvajanje i daljnju obradu te pripremu za štampanje.

Direktor Smajlović čestitao je Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerika na uspješno okončanom poslu i pohvalio sve učesnike u ovom značajnom projektu.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.