Prijem u Uredu za vjerske poslove povodom prijevoda ilmihala na engleski jezik

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povodom uspješnog završetka radova na prevođenju zvaničnih udžbenika za mektepsku pouku, ilmihala 1, 2 i 3, muftija IZBSA, dr. Sabahudin-ef. Ćeman, i rukovodilac Ureda za vjerske poslove IZBSA, hafiz mr. Muriz-ef. Mešić, boravili su u posjeti Upravi za vjerske poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

U tom pogledu, u četvrtak, 9. decembra 2021.godine, sastali su se sa direktorom Uprave za vjerske poslove Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ismailom-ef. Smajlovićem i šefom Odjela za mekteb i mlade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Enesom-ef. Svrakom. Na sastanku detaljno je predočen sav dosadašnji rad na prevođenju ilmihala koji je trajao skoro 15 punih mjeseci; njihovo dopunjavanje sadržajima za potrebe Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, zatim prevođenje na engleski jezik, te na kraju rezenzentski i lektorski dio posla. U cijelom tom procesu učestvovalo je 13 stručnih osoba koji su odradili jako dobar posao, tako je ovom prilikom sav materijal predat Uredu za vjerske poslove IZ u BiH na usvajanje i daljnju obradu te pripremu za štampanje.

Direktor Smajlović čestitao je Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerika na uspješno okončanom poslu i pohvalio sve učesnike u ovom značajnom projektu.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.