Sastanak UO ICNAB-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Februar 11, 2014. godine

Sastanak UO ICNAB-a

Upravni odbor ICNAB-a je u utorak 11. februara održao sastanak na kojem se raspravljalo o predstojećim aktivnostima na svim nivoima ICNAB-a, u prvom redu redovnih skupština svih medžlisa ICNAB-a kao i ovogodišnjeg Sabora ICNAB-a. UO ICNAB-a je izrazio zadovoljstvo sa postignutim rezultatima u dosadašnjem periodu reorganizacije ICNAB-a i usaglašeni su naredni koraci ka daljem učvršćivanju strukture ICNAB-a na svim nivoima. Raspravljano je o predstojećim projektima ICNAB-a kao što su ljetna škola Islama, udžbenici za mektebsku nastavu i omladinska grupa ICNAB-a. Također, raspravljalo se i o predstojećim tradicionalnim susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike krajem maja 2014. godine u džematu Portland, OR.

UO ICNAB je obaviješten da će na predstojećem Saboru ICNAB-a biti upriličena i posjeta delegacije Rijaseta IZ u BiH na čelu sa Reisu-l-ulemom mr. Husein ef. Kavazovićem, šefom VP službe Rijaseta dr. Amir ef. Karićem i šefom Ureda za dijasporu mr. Mirsad ef. Kalajdžićem. Sva navedena dešavanja, kao i još nekoliko važnih tema o kojima se raspravljalo na sastanku UO ICNAB-a su dokaz sve jačeg uvezivanja bošnjačkih džemata, kao i podrške Rijaseta IZ u BiH procesima u ICNAB-u. Obavještenje oko detalja protokola posjete visoke delegacije Rijaseta, kao i detalja o Saboru ICNAB-a će biti naknadno poslano, zaključeno je na sastanku UO ICNAB-a.

SKUPŠTINE MEDŽLISA ICNAB-a

UO ICNAB je na sjednici održanoj 11. Februara potvrdio termine održavanja prvih redovnih skupština četiri medžlisa ICNAB-a. Skupštine medžlisa će se održati u sljedećim terminima:

Termini redovnih skupština 4. medžlisa ICNAB-a

Medžlis

Datum

Mjesto

1. West

2. Mart

Houston, TX

2. Midwest

22. Februar

Minneapolis, MN

3. Northeast

15. Februar

Poconos, PA

4. South

22. Februar

Louisville, KY

Muaz ef. Redžić

Sekretar ICNAB-a

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3