20 godina džemata BICC Grand Rapids, MI i donatorska večera za izgradnju Selam džamije

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat Bošnjački Islamski Kulturni Centar (BICC) iz Grand Rapids, MI u subotu 18. marta obilježava 20 godina postojanja i uspješnog organizovanja vjerskog i kulturnog života Bošnjaka u zapadnom Mičigenu. Muslimani Bošnjaci u Sjevernoj Americi su od samog početka dolaska prepoznali važnost zajedničke institucije koja će se boriti za njihove interese i služiti kao duhovni vodič u stranoj zemlji, posebno u vremenima iskušenja koja su zahvatila cijeli svijet.

Ujedno, ćemo u sklopu ovog druženja organizovati i donatorsku večeru, čiji će prihodi ići u fond za izgradnju Selam džamije koja je već uveliko u izgradnji i koja će moći zadovoljiti potrebe Bošnjaka.

Ovo najvažniji i najveći projekat kojeg je naša zajednica imala od osnivanja džemata BICC, te pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže na donatorskoj večeri i pomognu u ostvarenju ovog hairli projekta.

Muslimani dobro znaju vrijednosti i nagrade, na ahiretu i na dunjaluku koje proizilaze iz pomoganja izgradnje džamija, pa pozivamo svakoga ko može, da prisustvuje ovoj posebnoj noći sa uglednim gostima ili da doniraju na druge načine koji će vam biti dostupni.

Planirano je da, uz Allahovu pomoć, pripremimo prijenos događaja uživo preko naše facebook stranice gdje će svako, pozivom na telefon moći donirati ili putem GoFund me stranice. Brojevi telefona i adresa web stranice će vam biti dostupni nakon uključenja u prijenos.

Gosti programa su:

Glavni imam za Sjevernu Ameriku mr. Sabahudin ef. Ćeman

Armin Muzaferija

Oblasni imam i lokalni imami

Gradonačelnik grada Kentwooda mayor Stephen Kepley u Grand Rapidsu.

Program počinje u 5:30PM 18. mart 2017 u

Double Tree Hotel by Hilton

4747 28th St SE, Grand Rapids, MI 49512

Ulaz se večerom $25

Svi prihodi i donacije idu u izgradnju Selam džamije u Grand Rapidsu

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.