21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike održati će se u Hartford, CT

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Istočna obala Sjedinjenih Američkih Država će biti domaćin Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike nakon dužeg vremena, tačnije nakon 6. Susreta održanih u Njujorku.

Ako Bog da, u periodu od 2.-4. septembra 2016. godine, 21. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike, koji će biti u organizaciji Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, će se održati u Hartford, CT.

Organizacioni Obror Susreta Bošnjaka je obavio sve neophodne razgovore sa hotelom Hartford-Windsor Marriott u kojem će se, kao što je bio slučaj prethodne godine u Čikagu, održavati sav program i aktivnosti počevši sa mevludom u petak navečer pa sve do nedjelje navečer kada je završna ceremonija. U isto vrijeme je obavljen razgovor i sa lokalnim džematom Bosanski Islamski Kulturni Centar, koji je sa svojim imamom Mirzet ef Mehmedovićem na raspolaganje srdačno ponudio sve što je potrebno da bi se ovi Susreti održali na najvećem nivou.

U toku je razrada programa Susreta, ali može se reći da će i ove godine program biti pripremljen za sve generacije. Očekuje se dolazak nekoliko zvučnih imena iz vjerskog i kulturnog života Bošnjaka Bosne i Hercegovine, te smo uvjereni da kvalitet predavanja i seminara neće nedostajati.

Sve informacije o 21. Susretima će biti objavljeni u narednom periodu na susreti.org ili icnab.com, kao i putem džemata u Sjevernoj Americi. Detalji vezani za predavanja, sportski turnir, kao i nastupe folklora će biti pravovremeno dostupni svima koji su zainteresovani da uzmu aktivno učešće u nadolazećim Susretima.

Vidimo se, ako Bog da, u Hartfordu!

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3