27. noć ramazana u Bosanskom Islamskom Centru u Saint Louisu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Bosanski Islamski Centar (BIC) Saint Louis, džematlije i prijatelji ovog džemata dugo će pamtiti 31. maj 2019. godine. U petak, 31. maja 2019. godine održan je veličanstven i izuzetno sadržajan program koji je započeo zajedničkim iftarom za preko 600 prisutnih. Odmah poslije iftara upriličena je promocija spota “Bijele Trake” grupe Rejjan, čiji je jedan od članova i ovogodišnji softa (ramazanski imam) u džematu BIC, Elvedin ef. Hokulić.

Nakon promocije, klanjan je teravih namaz nakon kojeg je upriličen bogat duhovni program povodom Lejletu-l-Kadr, u izvedbi hora Ferhadija i pod vodstvom Elvedina ef. Hokulića. Program je prigodnom dobrodošlicom otvorio imam džemata BIC, Enver ef. Kunić. “Šlag na tortu” čitavog programa bilo je obraćanje dr. Sabahudina ef. Ćemana, muftije za Sjevernu Ameriku koji je prvi put u svojstvu muftije posjetio jedan džemat za 27. noć ramazana. Prisutni su uživali u nadahnutim porukama i savjetima našeg uvaženog muftije.

Nakon proučene dove i kraće pauze, klanjan je i zajednički noćni namaz te upriličeno druženje i pojedinačni ibadeti sve do zajedničkog sehura i sabah namaza. Treba istaći da je na teravih namazu i programu povodom 27. noći Ramazana prisustvovalo preko 1200 vjernika i vjernica.

Molimo Allaha da svima prisutnima ukabuli njihove ibadete i da ih za to obilato nagradi iz svojih riznica.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3