5. Finalno mektebsko takmičenje – Minneapolis 2019

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U organizaciji Ureda za vjerske poslove u okviru 24. Susreta Bošnjaka Sjeverne Amerike koje je ove godine održano tokom Labor Day vikenda u Minneapolisu upriličeno je 5. Finalno mektebsko takmičenje na nivou Muftijstva Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je 29 takmičara iz 15 džemata, koji su kao pobjednici mektebskih takmičenja na nivoima svojih medžlisa ostvarili pravo da se takmiče na ovom završnom takmičenju u našoj Zajednici.

Takmičenje je vodio rukovodilac Ureda za vjerske poslove, hafiz mr. Muriz ef. Mešić, koji je ujedno bio i predsjednik Komisije za ocjenjivanje, a članovi Komisije također su bili imami Begzdin ef. Jusić (medžlis West), Jasmin ef. Suljkanović (medžlis Midwest), Eldin ef. Suša (medžlis South) i Amsal ef Memić (medžlis Northeast).

Djeca su se takmičila u 3 kategorije, a pobjednici su proglašeni na svečanoj večeri u subotu navečer u prepunoj sali hotela Marriot Southwest. Diplome i vrijedne nagrade uručio im je muftija IZBSA, dr. Sabahudin ef. Ćeman.

Pobjednici prema uzrastima su:

Grupa 6-8 godina (ilmihal)

1. Muhamed Malkić

2. Adna Osmanović

3. Harun Kugić

Grupa 9-11 godina (sufara)

1. Amr Suša

2. Medina Dedić

3. Muhamed Bektić

Grupa 12-16 godina (Kur’an)

1. Lejla Mujkić

2. Najla Mehmedagić

3. Adisa Smajić

Treba još dodati da su svi učesnici ovog takmičenja dobili poklone i priznanja od strane Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Čestitamo pobjednicima, zatim džematima iz kojih dolaze, te svakako njihovim vrijednim vjeroučiteljima i imamima.

Sve pohvale na organizaciji 5. Finalnog mektebskog takmičenja također upućujemo Uredu za vjerske poslove, te Muftijstvu IZBSA.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3