Search
Close this search box.

Jusuf Nurkić posjetio džemat BECO u Portlandu, Oregon

Dana 12. Aprila 2016. godine desio se je jedan od ljepših i prijatnijih dana vezanih za aktivnosti BEKO džemata i zajednice u Portlandu, u saveznoj američkoj državi Oregon. Bošnjake i Bošnjakinje Portlanda i okolice posjetio je naš Jusuf Nurkić bosanska NBA zvijezda i as koji igra za Denver Nuggets-e.

Tim činom je pokazao da voli svoju zemlju koja ga je iznjedrila Bosnu i Hercegovinu, da voli svoj narod i svoju vjeru. Svaku mu čast i srdačno mu hvala sto je upriličio ovu posjetu i razdragao i oraspoložio naše ljude, a posebno našu omladinu i djecu sa kojima je odigrao i nekoliko kratkih košarkaških utakmica ispred BEKO džamije i bošnjačkog centra u Portlandu.

Dan prije odigravanja NBA košarkaške utakmice protiv Portland Blazers-a Jusuf je odvojio vrijeme i došao da posjeti naše ljude i ovu našu zajednicu i džemat.

Poslije utakmica Jusuf je malo sjeo sa našim ljudima i srdačno porazgovarao i s poštovanjem odgovarao na određena pitanja. Posjeta se završila dzematskim klanjanjem ikindije namaza kojoj je prisustvovao i naš Jusuf . Ejvala!

Naravno, hvala i svim našim džematlijama, posebno djeci i omladini koji su došli i bili dio ovog finog i nezaboravnog druženja sa našim NBA asom, ali prije svega jednim finim, uljudnim i hajirli insanom velikog srca.

U nekoliko slika možete vidjeti kakva je bila atmosfera u BEKO džamiji i bošnjačkom centru prilikom posjete Jusufa Nurkića.

Esselamu Alejkum. Mir i spas na vas i vaše najmilije!

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA