Abdulah ef. Polovina dobitnik priznanja policije grada Portlanda

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Mr. Abdulah ef. Polovina, imam u džematu Bosniaks Educational and Cultural Organization u Portland, OR i glavni imam medžlisa 1 – Zapad je 7. juna dobio priznanje od šefa policije grada Portlanda. Na osnovu ovog priznanja, Abdulah ef je postao član u Muslim Advisory Council u Portland Police Bureau. Ovo priznanje je uručeno u sklopu iftara organizovanog za lidere muslimanskih zajednica.

Muslim Advisory Council je formiran 2016. godine, nakon što su gradske vlasti uvidjele potrebu za zajedničkim angažmanom policije i muslimanske zajednice grada Portlanda. Ovo tijelo čine vjerske vodje, članovi zajednice i pripadnici policije Portlanda. Cilj ovog Councila je razviti dugoročni program medjusobne saradnje sa muslimanskom zajednicom, kao i provesti misiju programa kroz policijske structure. Sa ovim planom će se olakšati proces integracije muslimana u zajednicu Portlanda, izbjeći neki mogući prblemi, ali i osigurati mir i stabilnost u čitavoj zajednici.

Čestitamo Abdullah ef. na ovom priznanju koje služi kao svijetao i pozitivan primjer našeg rada, a sve za dobrobit naših ljudi i zajednice u globalu.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3