Aiša Purak gošća džemata Bosnian Islamic Center St. Louis

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 9. februara, gost džemata Bosnian Islamic Center St. Louis bila je mr. Aiša Purak. Gošća je održala predavanje za hanume koje ih je, kako same kažu, veoma dotaklo.

Nakon predavanja, mr. Purak je predstavila svoju, drugu po redu, knjigu pod naslovom “Iz mog ugla”. Aiša hanuma, kako sama kaze, želi da piše o svome narodu, o svojoj kulturi, vjeri i tradiciji, tako da njene knjige kao njena djela ostanu u naslijeđe budućim generacijama da ih čitaju da znaju odakle i zašto su Bošnjaci došli u Ameriku i kako su se snalazile prve grupe koje su stizale u ovu zemlju.

Vidjelo se i ovaj put da svi oni koji dođu u džemat sa iskrenim nijetom i sa ciljem da prenesu svoje znanje na one koji to znanje žele,uvijek imaju podršku i zaslužuju svu pažnju prisutnih. Vrijedne hanume, kao što to uvjek rade, su izrazile srdačnu dobrodošlicu prije svega toplim selamom i zagrljajem, a nakon svega, bogatom večerom uz kahvu i kolače.

Pri rastanku, prisutne hanume su poželjele dragoj gošći da nam što prije dođe sa novo napisanom knjigom, te su učinile dovu da Dragi Allah Iši-hanumi da zdravlja i snage da ustraje na tom putu i da napiše još puno korisnih djela kojim ce se okoristiti sadašnje generacije i one koje dolaze u budućnosti, ako Bog da.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3