Akcija Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike – “Kurbani 2017” uspješno okončana: uplaćena 2255 kurbana

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Islamska zajednica Bošnjaka sjeverne Amerike zajedno sa svojim džematima proteklu sedmicu dana intenzivno je radila na akciji prikupljanja uplata za kurbane koji će se realizovati preko Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ova akcija na prostoru Sjeverne Amerike već nekoliko godina za redom bilježi rast te je i ove godine zahvaljujući džematlijama svih džemata ICNAB-a kao i drugim pojedincima koji su svoje kurbane odlučili žrtvovati na ovaj način, premašila broj uplata u odnosu na prošlu godinu.

Ovom akcijom, mi direktno pomažemo povratničke džemate kako u manjem BH entitetu tako i u Federaciji, osiguravamo opstanak Bošnjaka na svojim ognjištima za koje je stočarstvo i poljoprivreda jedini izvor primanja, osiguravamo da se ezan čuje u svim predjelima naše domovine, a također podstičemo i ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci sjeverne Amerike sa svojih 2255 uplaćena kurbana mogu i trebaju biti ponosni na ovu akciju, te koristimo priliku da se zahvalimo svim imamima i predstavnicima džemata koji su nosili akciju kurbana zadnjih nekoliko dana, a posebno našim džematlijama i džematlijkama koji su svoja sredstva uplatili za kurbane preko ICNAB-a, moleći Uzvišenog Allaha dž.š. da im ukabuli njihovu žrtvu.

Svim našim džematlijama koji su ove godine na hadžu i obilasku svetih mijesta u Mekki i Medini, želimo hadž mebrur te hairli povratak svojim najmilijima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

ICNAB

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3