Search
Close this search box.

All-nighter aktivnosti za omladinu u džematu BIC St. Louis

St. Louis, MO – U petak, 29. marta 2024 godine, u Bosanskom islamskom centru u St. Louisu organiziran je iftar i “all-nighter” za učenike mekteba. Preko 150 naših učenika imalo je priliku osjetiti čari zajedničkog iftara, a nakon teravije, učenici su nastavili druženje u džamiji uz korisne prezentacije i igre.

Svake subote u našoj džamiji organiziramo “all-nighter” za mlade starije od 16 godina. Ove sedmice smo imali preko 200 mladih u našoj džamiji. Posebna aktivnost ove sedmice bila je takmičenje u govorništvu. Mladi su pripremili različite teme o islamskim vrijednostima. Pobjednik je onaj koji bude imao najviše lajkova na svom videu. Video snimci će biti objavljeni na Instagram stranici našeg džemata “bicstlouis”. Zanimljivo je da je “all-nighter” ove sedmice privukao i mlade koji nisu muslimani.

All-nighter je program gdje mladi provode vrijeme u džamiji od jacija namaza do sabah namaza. Program uključuje razne aktivnosti kao što su stoni tenis, radionice, pikado, fudbal, futsal, playstation, islamski kviz s posebnim nagradama, hrvanje, kao i pripremu sehura prije zore. Također, organiziraju se diskusije o važnim temama, učenje Kur’ana i zajednički dobrovoljni namzi. Ovo je prilika za mlade da se povežu s vjerom i zajednicom na dubljem nivou.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA