Bajramska čestitka Glavnog imama ICNAB-a

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dragi imami i cijenjeni predstavnici džematskih odbora ICNAB-a, drage džematlije, dragi Bošnjaci i Bošnjakinje

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu,

Ramazanski bajram je dan u kojem vjernici osjećaju veliku radost i veselje zbog nagrade koju im Allah dž.š. obećava. Muhammed s.a.v.s. nas uči u hadisu da se meleki poredaju u redove na putevima i dočekuju vjernike koji idu na bajram namaz. Oni im donose radosne vijesti da su im grijesi njihovi oprošteni kao nagrada za dane i noći provedne u ibadetu tokom mubarek mjeseca Ramazana. Draga braćo i sestre, radujmo se Allahovoj dželle šanuhu nagradi na ovaj veliki dan. Podijelimo tu radost jedni sa drugima. Obiđimo jedni druge na ovaj naš veliki blagdan.

Neka nam bajramska poruka Allahovog oprosta i milosti bude snaga koja nam je potrebna da istrajemo pred mnogim izazovima sa kojima se trebamo nositi. Bošnjaci su narod koji je ponosan na svoju vjeru, kulturu i tradiciju. Snažna i jedinstvena Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je jedini garant očuvanja svega na što smo ponosni i što ljubomorno čuvamo.

Pozivam sve Bošnjake i Bošnjakinje Sjeverne Amerike da kao na bajram-namazu, svi stanemo u jedan saff, saff naše Islamske zajednice i da svi u okviru svojih mogućnosti damo doprinos njenom jačanju. Molim Allaha dž.š. da svima nama, našoj braći i sestrama u Bosni i Herecegovini i u drugim mjestima dijaspore, kao i svim ostalim muslimanima i muslimankama, primi naše ibadete i da nas obraduje Svojim oprostom i džennetom, Amin!

Bajram Šerif Mubarek Olsun !

Uz mahsuz selam,

Mr. Sabahudin ef. Ćeman

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3