Search
Close this search box.

Bajramski paketici za sirijsku djecu u izbjeglištvu na Balkanu

Džematlijka iz Rochester, NY Aiša Purak je dobila email od Bilala Isakoviċa u kojem traži našu pomoċ za projekat “BAJRAMSKI PAKETIĆI ZA SIRIJSKU DJECU U IZBJEGLIŠTVU NA BALKANU” sa molbom da podržite ovu hairli akciju i da obradujemo, što više sirijske djece, bajramskim paketiċima koja se trenutno nalaze na prostorima Balkana.

Naravno projekat nije ograničen samo na bajramske paketiċe, nego i ostale neophodne životne potrebštine, i apel je da pomognemo ovu humanu akciju donacijama, te tako obradujemo što veċi broj izbjegličke djece bajramskim paketiċima.

Donacije se mogu uplatiti putem poznate GoFundMe aplikacije ili platforme sa sjedištem u San Diego, Kaliforniji, koja omogućava ljudima da prikupljaju donacije za različite životnim potrebe i nezgode kao i prirodne nesreċe. GoFundMe pokriva svoje administrativne troškove automatskim uzimanjem 8% naknade od svake donacije koja se uplati na putem GoFundMe, kao i žiro računa koji se nalaze na kraju teksta https://www.gofundme.com/wd4gskug

Slijedi email koji je stigao od Bilala Isakoviċa:

IML TV iz Zenice kao medijska kuća te Udruženje žena “Hava” iz Donjeg Vakufa prije nekih desetak dana pokrenuli su akciju prikupljanja bajramskih paketića za djecu Sirije od djece iz Bosne.

Bilal Isaković direktor IML TV sa suradnicama Dženetom Selimović i Vildanom Kanjiža ispred “Have” akciju su ponudili svim školama, obdaništima te pojedincima i udruženjima širom BiH.

Odziv je hvala Allahu s.w.t. jako dobar i prikupili smo veliki broj paketića te drugih roba poput nove i korištene obuće i odjeće.

Naš cilj je da djecu obradujemo u kampovima širom Srbije koja je kako je svima poznato kao zemlja u jako teskoj ekonomskoj situaciji te ni sama ne može pomoći ovim napaćenim ljudima koji hiljadama svakodnevno dolaze u Srbiju na svom putu ka državama Evropske unije.

Potrebna su nam finansijska sredstva kako bi ovu akciju priveli kraju. Prevoz kamionima robe i kombijima volontera koji bi na licu mjesta vršili podjelu paketića i roba. Sredstva su nam potrebna kako bi uredno završili carinsko-špediterske usluge te zbrinuli volontere na dva do tri dana u Srbiji.

To nisu neka ogromna sredstva koja nisu dostižna radi se cirka o 5 do 6 hiljada konvertibilnih maraka.

Mi se nadamo da naša braća i sestre koje žive u Americi, na čelu sa cijenjenom sestrom Aišom Purak, svakako neće odustati, te će pomoći nama kako bi pomogli muslimanskim izbjeglicama, jer i mi smo do jučer bili izbjeglice, a mnogi se od nas nikada nisu vratili na svoje ognjište.

Za više informacija molimo da nas kontaktirate na Email adresu: bisakovi@gmail.com ili na broj telefona 00 387 61 09 00 06 Bilal Isaković, Bosna i Hercegovina…

INSTRUKCIJA ZA UPLATE / TRANSFER for USD

Please pay as per instructions given below:

57A: Account with institution:BBIBBA22XXX
BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO
SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA

59: Beneficiary customer: BILAL ISAKOVIĆ
BULEVAR KULIUNA BANA 4
ZENICA
BOSNA I HERCEGOVINA

IBAN/Account number BA391413551320025070

You are kindly requested to choose one of the following correspondent ba
nks from the list below.

LIST OF MAIN EUR CORRESPONDENTS OF BOSNA BANK INTERNATIONAL DD SARAJEVO

CurrencyBankCountrySWIFT/BIC Acc no
EUR COMMERZBANK AG FRANKFURT*Germany

COBADEFF400876834300

EURBAWAG P.S.K. AG WIEN Austria BAWAATWW00118801326

EURPRIVREDNA BANKA DD ZAGREB Croatia
PBZGHR2X 709200-978-000641

EURBANCA UBAE SPA ROMA Italy UBAIITRR02/001/20000003

EURABANKA VIPA DD LJUBLJANA Slovenia ABANSI 2XSI56051001010020524

EUR ASYA KATILIM BANKASI AS ISTANBUL Turkey ASYATRISTR
720020300000911217000011

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA