Biografija – Alija Džekić

Alija Džekić je član Upravnog Odbora ispred medžlisa 4 – Jug. Rođen je 1974. godine u Gradačcu, a živio je u Bosanskom Šamcu. Srednju elektrotehničku školu je pohađao u Odžaku. Nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države, 2001. godine, na univerzitetu Južne Dakote diplomirao je iz dva smjera – biznis administracije i psihologije (University of South Dakota – B.S. Business Administration i B.S. Psychology).

U radu džemata je vezan od 2009. godine, a od 2013. godine vrši funkciju predsjednika džematskog odbora u St Louis Islamic Center- Džemat “Nur”. Aktivno je uključen u rad Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike. Vrši funkciju sekretara medžlisa 4, koordinator je “Male Medrese”, te član Organizacionog Odbora Susreta Bošnjaka.

Trenutno radi kao analist u jednoj osiguravajućoj kompaniji u timu čiji je naglasak na uvođenju novih prodajnih tehnologija i optimizacijom raznih vidova izvještavanja. Tokom svoje profesionalne karijere, proveo je više od 12 godina u radu na implementaciji projekata vezanih sa nekoliko različitih poslovnih grana sa fokusom na poslovnu analitiku procesa i poslovnih odluka.

Sretno je oženjen i živi u St. Louis sa suprugom i dvije kćerke.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.