Centralna godišnja svečanost medžlisa Midwest

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Dana 20. januara 2018. godine u džematu ICBMN u Mineapolisu održana je centralna godišnja svečanost medžlisa Midwest. Svečanosti je prethodila uspješno održana peta redovna Skupština medžlisa u Mineapolisu.

Bila je to noć ispunjena učenjem Časnog Kur’ana, mevluda, ilahija i kasida i predavanja.

Program su izveli imami medžlisa Midwest koji su bili svi prisutni, osim imama iz Fort Vejna koji je bio opravdano odsutan. Ovom skupu su prisustvovali i svi delegati džemata medžlisa Midwest. Prelijepa džamija ICBMN-a je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Na početku programa imam domaćin Jasmin ef. Suljkanović je u ime džemata poselamio prisutne, a zatim se u ime medžlisa 2 obratio i oblasni imam medžlisa Osman ef. Brkić. Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana, mevluda, ilahija i kasida prisutnim vjernicima se vazi-nasihatom obratio i glavni imam ICNAB-a dr. Sabahudin ef. Ćeman.

U svom kazivanju Sabahudin ef. je pozvao vjernike da se u životu tragajući za najboljim rješenjima oslanjaju na Kur’an i slijede poruke plemenitog poslanika Muhammeda a.s.

Poslanik a.s. nas je naučio da su najbolji ljudi oni koji su najkorisniji drugima, svojoj porodici i zajednici. U tom smislu trebamo se truditi biti najbolji i otvoreni za potpomaganje i dobročinstvo prema sebi samima, svojoj porodici, džematu i svim ljudima, istaknuo je dr. Sabahudin ef. Ćeman.

Nakon proučene dove u džematskim prostorijama domaćini su pripremili večeru za sve prisutne, gdje se nastavilo bratsko druženje naših vrijednih Bošnjaka.

Na kraju, srdačno se zahvaljujemo domaćinima, imamu džemata ICBMN-a Jasmin ef. Suljkanović, predsjedniku džematskog odbora Majid ef. Bradarić, svim odbornicima, a posebno volonterima, braći i sestrama džemata u Mineapolisu koji su zaista vrijedno radili na organizaciji i potrudili se da se svi osjećaju sretno što su bili dio ove manifestacije koja će se u džematu pamtiti. Molim Uzvišenog Allaha da im podari nagradu za njihov trud.

Slike sa mevludske svečanosti se nalaze na ovom linku

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.