Centralna godišnja svečanost medžlisa Midwest

Dana 20. januara 2018. godine u džematu ICBMN u Mineapolisu održana je centralna godišnja svečanost medžlisa Midwest. Svečanosti je prethodila uspješno održana peta redovna Skupština medžlisa u Mineapolisu.

Bila je to noć ispunjena učenjem Časnog Kur’ana, mevluda, ilahija i kasida i predavanja.

Program su izveli imami medžlisa Midwest koji su bili svi prisutni, osim imama iz Fort Vejna koji je bio opravdano odsutan. Ovom skupu su prisustvovali i svi delegati džemata medžlisa Midwest. Prelijepa džamija ICBMN-a je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Na početku programa imam domaćin Jasmin ef. Suljkanović je u ime džemata poselamio prisutne, a zatim se u ime medžlisa 2 obratio i oblasni imam medžlisa Osman ef. Brkić. Nakon učenja odlomaka iz Kur’ana, mevluda, ilahija i kasida prisutnim vjernicima se vazi-nasihatom obratio i glavni imam ICNAB-a dr. Sabahudin ef. Ćeman.

U svom kazivanju Sabahudin ef. je pozvao vjernike da se u životu tragajući za najboljim rješenjima oslanjaju na Kur’an i slijede poruke plemenitog poslanika Muhammeda a.s.

Poslanik a.s. nas je naučio da su najbolji ljudi oni koji su najkorisniji drugima, svojoj porodici i zajednici. U tom smislu trebamo se truditi biti najbolji i otvoreni za potpomaganje i dobročinstvo prema sebi samima, svojoj porodici, džematu i svim ljudima, istaknuo je dr. Sabahudin ef. Ćeman.

Nakon proučene dove u džematskim prostorijama domaćini su pripremili večeru za sve prisutne, gdje se nastavilo bratsko druženje naših vrijednih Bošnjaka.

Na kraju, srdačno se zahvaljujemo domaćinima, imamu džemata ICBMN-a Jasmin ef. Suljkanović, predsjedniku džematskog odbora Majid ef. Bradarić, svim odbornicima, a posebno volonterima, braći i sestrama džemata u Mineapolisu koji su zaista vrijedno radili na organizaciji i potrudili se da se svi osjećaju sretno što su bili dio ove manifestacije koja će se u džematu pamtiti. Molim Uzvišenog Allaha da im podari nagradu za njihov trud.

Slike sa mevludske svečanosti se nalaze na ovom linku

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.