Search
Close this search box.

Četvrti redovni seminar za imame i delegate Skupštine IZBSA

Ured za vjerske poslove Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike organizovao je četvrti redovni seminar za imame i delegate Skupštine IZBSA pod nazivom „Izazovi institucionalnog organizovanja vjerskog života u Sjevernoj Americi“.

Ovaj seminar je bio prilika da imami i delegati dobiju jako vrijedne informacije o temama koje su naši gosti predavači spremili. Nadamo se da je ovaj seminar donio jedno novo osvježenje u spoznavanju važnih informaciju i da je proširio horizonte znanja. Seminar je održan 15. maja 2022. (nedjelja) u Des Moines, Iowa. Predavači koji su se putem video linka obratili našim imama i delegatima, bili su iz Bosne i Hercegovine. Ovo su bili naši cijenjeni gosti: dr. Mustafa Hasani koji je govorio na temu „Uloga muftije u Islamskoj zajednici i fetve u bošnjačkom narodu“ , dr. Senad Ćeman – „Živi vakufi u Bosni i Hercegovini i u dijasporalnim zajednicama“ i dr. Enes Svraka „Sadržaj i značaj novih ilmihala za mektepsku pouku“.

Oni su putem prezentacija navedene teme predstavili kreativno i precizno, poslije toga su prisutni imali priliku da postave određena pitanja i da putem odgovora naših uvaženih gostiju dobiju povratnu informaciju. Imali smo predavanje i za naše delegate koje je održao dr. Hazim Fazlić na temu: „Strategija dugoročnog razvijanja bošnjačkih džemata“. Poslije navedenog seminara, imamima i delegatima su uručeni certifikati za njihovu participaciju. Diplome svim prisutnim imamima i delegatima uručio je muftija IZBSA, dr. Sabahudin-ef. Ćeman.

Zahvaljujemo se organizatorima navedenog seminara, rukovodiocu Ureda za vjerske poslove IZBSA hfz.mr. Muriz ef. Mešiću i sekretaru Ureda za vjerske poslove Zinaid ef. Graniću na organizaciji navedenog seminara. Naš cilj je da i u buduće imamo ovakve seminare, jer su ovakvi vidovi prezentacija i dijaloga korisni za sve.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA