Čikago u svjetlu Mevluda

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sinoć je u džamiji na Westernu upriličen Mevlud povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda, alejhis-selam.

U prepunoj džamiji prelijep program su izveli polaznici mektebske nastave, a oni su bili i zvijezde ove večeri. Njih 20 citiralo je sadržaje iz udžbenika ”Mektebija” koji govore o Božijem Poslaniku, a.s. Program su uveličali i ostali čikaški imami zajedno sa džematlijama iz svih džemata Čikaga, a prisutni su bili dr. Hazim ef. Fazlić, Suad ef. Čaušević, Ekrem ef. Mujezinović, dok se prisutnima obratio Amir ef. Čauš.

U organizaciji ženske grupe Bošnjakinja, kojoj pripadaju sve pohvale za ispomoć u obilježavanju ove večeri, kao i džematlijama donatorima, tom prilikom djeci su podijeljeni prigodni pokloni dok su sve džematlije dobile na poklon prvi broj Biltena medžlisa Midwest.

Najljepšu poruku ove mevludske svečanosti poslale su džematlije iz svih 5 čikaških džemata koji su prisustvovali ovoj svečanosti – ujedinjeni u zajedničkom dobru!

Ovo je već druga mevludska svečanost u Čikagu jer je prije na noć ista upriličena u najstarijem bošnjačkom džematu u Americi, džematu ICC Northbrook, dok je za ovaj vikend planirana mevludska svečanost u organizaciji dva krajiška džemata koja djeluju u Čikagu, WBICC i džemata ”Sabur”. Narednog vikenda mevludska svečanost bit će održana i u džematu AIC, a treba kazati da će se centralna mevludska svečanost za medžlis Midwest održati u Fort Wayneu, 24-og januara 2015., u tamošnjem džematu na čijem čelu je Ibrahim ef. Čaušević.

Na kraju ove prelijepe večeri imam domaćin, hfz. Muriz ef. Mešić, pozvao je džematlije da se uključe u rad svojih džemata, a prisutne je podsjetio da sljedeći značajan događaj u džematu BICC je Skupština džemata koja je zakazana za nedjelju, 18-og januara.

Molimo Uzvišenog Allaha da Muhammeda, alejhis-selam, uzmemo za istinskog uzora u svojim životima.

Januar 3, 2015/Rebiul-evvel 12, 1436.h.g.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3