Dan Vakifa (3. maj) i Dan džamija (7. maj) u džematu “Nur” u St. Louisu

U subotu 7. maja, 2016 godine u džematu “Nur” u St. Louisu održan je svečani program kojim se

obilježila ne samo sada već tradicionalna džematska večera koja se održava svake prve subote u mjesecu, već i termin kada se po kalendaru Islamske Zajednice obilježavaju dva veoma značajna datuma: Dan Vakifa (3. maj) i Dan džamija (7. maj). Ovo su bili neki od povoda da se pred sami kraj projekta gradnje džamije “Nur” zahvalimo nekim od naših vrijednih vakifa koji su proteklih par godina uložili sebe i finansijski i fizički, te su tim svojim trudom zaradili džennet, ako Bog da.

Tokom proteklih nekoliko godina naše džematlije, ali i svi Bošnjaci u St. Louisu su još jednom i po ko zna koji put pokazale razumijevanje i značaj vakufa i džamija. Stoga je Eldin ef Suša odrzao prigodan vaz kojim nas je podsjetio na pravednog halifu Omera r.a. i na njegovo odricanje i davanje u vakuf u momentima kad je to bilo najvažnije.

Naš mali i mladi džemat se može pohvaliti sa preko 1,500 vakifa-donatora koji su nesebično odvajali teško stečena sredstva za izgradnju naše džamije. Možemo se pohvaliti i sa preko 200 volontera koji su u pretekle dvije godine marljivo radili da bi mi danas bili na korak do otvorenja naše lijepe džamije. Najveća nagrada je od Allaha dž.š., ali ovom prilikom smo predali zahvalnice 30 od njih koji su se isticali svojom aktivnošću, u nadi da će njihov primjeri i drugi pratiti u budućim projektima koji su pred zajednicom.

Ovom prilikom džemat Nur želi da se zahvali svim našim vakifima koji su bili uz naš džemat od kako imamo ovaj projekat. Da vas Allah dž.š. obilato nagradi i uveća vam nafaku. Amin!

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.