Decembarska umra za 2023. godinu

Ured za hadž i umru Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike poziva sve zainteresovane džematlije sa područja Sjeverne Amerike da se prijave za decembarsku umru u 2023. godini.

Odlazak je, ako Bog da, planiran za 20. decembar, a povratak za 29. decembar 2023. godine. Cijena aranžmana za četverokrevetne sobe sa doručkom iznosi $3,500. Doplata za dvokrevetnu sobu je $350 po osobi, a za trokrevetnu $200 po osobi.

Boravak je prve tri noći rezervisan u Medini u hotelu Dallah Taibah, a narednih pet noći u Mekki u Royal Darr El Aiman. Tokom boravka organizovana je posjeta historijskih mjesta u Mekki i Medini.

Prijave su u toku i mogu se vršiti do 15. novembra 2023. ili do popune mjesta. Američki državljani za prijavu trebaju poslati skeniranu prvu stranicu pasoša i skeniranu sliku za pasoš na mail@izbsa.com. Oni koji imaju samo bosanski pasoš, trebaju da skeniraju i zelenu kartu. Napomena: svi skenirani dokumenti moraju biti u JPG formatu.

Sve ostale informacije vezane za umru se mogu dobiti kod sekretara IZBSA Mirnesa Lemeša na telefon 602-980-3757 ili email na mail@izbsa.com .

“Hadž i umru u ime Allaha izvršite…“ (El-Bekare: 196)

Više o organizaciji hadža i umre možete naći na stranici Ureda za hadž i umru: https://izbsa.com/hadz-i-umra/.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.