Donatorska večera u džematu St. Louis Islamic Center Nur

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Donatorska večera u džematu St. Louis Islamic Center Nur

U prostorijama džemata St. Louis Islamic Center Nur održana je donatorska večera 30. avgusta 2014. Posebni gosti su bili Sabahudin ef. Ćeman, glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, i Ismet ef. Zejnelović, oblasni glavni imam za Medžlis jug. Program je uveličao i Enver ef. Kunić iz Bosanskog islamskog centra u St. Louisu.

Donatorska večera je imala za cilj prikupljanje sredstava za treću fazu izgradnje džamije. U ovoj fazi je predviđeno postavljanje munare, kubeta, krova, zidova, prozora i vrata. Na taj način će se objekat zaštititi od kiše i snjega, a i omogučiće se neometan nastavak unutrašnjih radova u zimskom periodu.

Nakon proučenog ašereta prisutnima se obratio Alija Džekić, predsjednik džemata, koji je izrazio dobrodošlicu gostima i svim prisutnim. Ahmed ef. Serdarević je zatim putem prezentacije prisutne upoznao sa dosadašnjim tokom radova kao i sa narednom fazom.

Sabahudin ef. Ćeman je u svom obraćanju podsjetio na nastanak i razvoj Islamske zajednice na području Sjeverne Amerike, te na najvažnije aktivnosti koje se trenutno realiziraju.

Ismet ef. Zejnelović je ukazao na važnost obavljanja hadždža, jedne od osnovnih islamskih dužnosti, i podjelio je iskustva džemata u Atlanti u projektu izgradnje džamije.

Enver ef. Kunić je nastavio donatorski dio večeri i uspješno “rasprodao” vrata i prozore, te tako još jedanput potvrdio ne samo da ima smisla za vođenje donatorskih večera, nego i da uživa veliko povjerenje Bošnjaka St. Louisa koji ga neizmjerno vole i cijene.

Nakon završene donatorske večere, džematski odbor je objavio da je prikupljeno 110.000$ za nastavak izgradnje džamije.

Koristimo i ovu priliku da zamolimo Allaha dž.š. da primi naše vakufe i da nagradi sve one koji su se na bilo koji način uključili u ovu hairli akciju.


Sabahudin Ceman

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3