Donatorsko veče u Atlanti za izgradnju sportskih terena

Zajednica Bošnjaka Džordžije kreće u još jedan projekat za koji nam je potrebna vaša pomoć i podrška. Kao što je nekima poznato, završen je džamijski prostor, učionice za mektebsku nastavu, kao i sala za društvene aktivnosti. Sad nam nedostaje jedan vrlo važan prostor – sportski tereni i playground za omladinu i one najmlađe. Stalno govorimo kako sve što činimo, činimo u ime Allaha, dž.š., i za našu omladinu, odnosno našu budućnost. Sada je prilika da to i potvrdimo.

Preko sto pedesetero djece pohađa mektebsku nastavu, a nema prostora da svoje pauze provedu u igri na prostorima namjenjenim tome. Isto tako veliki broj omladinaca na raznim mjestima renta sportske terene kako bi ispunili svoje potrebe. Oni koji imaju malu djecu znaju koliko im je drago kada ih odvedu u parkove sa toboganima, ljuljaškama i ostalim rekvizitama.

Cilj Zajednice Bošnjaka Džordžije je da sve to bude na jednom mjestu, tik uz mekteb i centar. Planovi kojima su predviđeni fudbalsko igralište, teren za košarku, tenis i odbojku iza Centra, a sa lijeve strane playground za najmlađe su već urađeni i odobreni, a dobivena je i dozvola za početak radova.

Da bi radovi mogli početi potrebna su financijska sredstva. S ciljem prikupljanja istih, Zajednica Bošnjaka Džordžije organizuje Donatorsko veče u subotu, 19. marta 2016. godine u prostorijama Centra na adresi 950 Gryson Hwy, Lawrenceville, 30046 sa početkom u 8 PM. Specijalni gost za tu veče je imam dr. Zijad Delić, istaknuti poznavalac islamskog učenja. Za tu priliku obezbijeđena je i besplatna večera. Svima nama je ovo prilika da sukladno svojim mogućnostima pomognemo ovaj hajirli projekat. Donirajmo u ime naše djece, ulog će nam se višestruko vtatiti. Ukoliko neko nije u mogućnosti donirati i sam dolazak na ovo veče je podrška projektu. Oni koji nisu u mogućnosti biti na večeri, a žele podržati ovaj projekat dovoljno je da nam pošalju email sa kontakt informacijama na zbosnjaka@gmail.com i Zajednica će stupiti u kontakt sa njima.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.