Dopis muftije vezan za širenje Korona virusa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Esselamu alejkum!

Poštovani imami i predstavnici džemata,

Prateći razvoj situacije na globalnom nivou a posebno imajući u vidu Sjedinjene Američke Države i Kanadu, te sve veći broj novooboljelih zaraženi Korona virusom i na ovim prostorima, potrebno je da kao Islamska zajednica pokažemo odgovornost u ovom teškom periodu.

Razvoj situacije varira od države do države te je primarno da pri donošenju konkretnih odluka koje se odnose na rad naših džemata te aktivnosti poput mektebske nastave, džuma namaza, dnevnih namaza kao i posebnih programa, budu u skladu sa odlukama i preporukama lokalnih vlasti, kao što je to sugerisano i od strane Rijaseta IZ-e u BiH.

Svi programi i manifestacije u direktnoj nadležnosti IZBSA koje su planirane u bliskoj budućnosti, ovisit će o daljnjem razvoju situacije, koju ćemo svakodnevno pratiti, te ćemo vas na vrijeme informisati.

Kao muftija Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, zajedno sa svim njenim predstavnicima i organima, pratit ćemo razvoj situacije te shodno promjenama na terenu, obavještavat ćemo vas te predložiti dodatne upute, te ako bude bilo potrebe, donijeti i odgovarajuće fetve.

Još jednom, apelujemo da se pridržavamo datih nam uputa te činim dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da nam svima olakša.

Mahsus selam!

Sabahudin ef. Ćeman

Muftija

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3