Search
Close this search box.

Dopis o kurbanima za 1438. h.g. / 2017. godinu

Esselamu alejkum!

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB) se ovim putem obraća imamima, vršiocima dužnosti imama i zvaničnim predstavnicima džemata ICNAB-a na području Sjeverne Amerike da u svojim džematima organizuju prikupljanje uplata za kurbane.

Uplate za kurbane će se proslijediti u Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Rijaset IZ u BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i Srednjem Podrinju, Istočnoj Hercegovini, Zapadnoj Bosni i Zapadnoj Hercegovini gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovati i podijeliti u povratničkim mjestima.

Cijena kurbana za područje Sjeverne Amerike odlukom Rijaseta za ovu godinu je $210, za područje Kanade 275 CAD, a krajnji datum za uplatu sredstava je 29. avgust 2017. godine.

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (ICNAB) kao subordinarna organizacija Rijaseta Islamske zajednice BiH na području Sjeverne Amerike prima samo uplate za klanje kurbana u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Uplate se mogu izvršiti na dva načina:

1. U gradovima gdje ima džemat ICNAB-a isključivo u džematima ICNAB-a i

2. U gradovima gdje nema džemat ICNAB-a putem pošte na adresu:

IZBSA – ICNAB

13246 N. 23rd Ave.

Phoenix, AZ 85029

sa naznakom “Kurban ‘17”

Imami, vršioci dužnosti imama i zvanični predstavnici Džemata će uplate dostaviti na navedenu adresu najkasnije do 29. avgustaa 2017. godine sa brojem kurbana koji će biti žrtvovani u organizaciji Rijaseta Islamske Zajednice u BiH.

Molimo Allaha Džellešanuhu da sve one koji redovno vrše ovu vjersku dužnost pomogne i da nam naše kurbane, kao i sve naše druge hajirli poslove ukabuli. Amin.

Uz mahsuz selam,

Dr. Sabahudin ef. Ćeman

Glavni imam

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

08. June 2024.

Finalno mektepsko tamičenje IZBSA