Poziv na Druge Susrete Omladine ICNAB – Medžlisa 4 – jug

Upravni odbor Islamske Zajednice Bošnjka Tampa Bay i omladinska grupa džemata pozivaju vas u Pinellas Park na sunčanu Floridu na “Druge Susrete Omladine ICNAB – Medžlisa 4 – jug” koji će se, ako Bog da, održati 23. i 24. maja 2015. godine. Dođite da se u okviru Susreta družite i tako promovirate bošnjacku i BH-a mladost. Svojim dolaskom Vi ćete dati doprinos da se jača omladinska baza, koja je temelj svakog uspješnog društva. Dovedite svoje omladinske grupe, horove, kulturno-umjetnička društva i sportske ekipe da učestvuju u programu ovogodišnjih susreta.Raznovrsnim programom pokušaćemo izbalansirati edukativne, duhovne, zabavne i sportske aktivnosti na kojima ćemo osjetiti i ojačati, kako međusobno poštovanje i ljubav, tako i ljubav prema Uzvišenom Allahu Dž.Š. i Njegovom miljeniku Muhammedu Alejhisselam.

Planirano je mektebsko takmičenje, a svoj dolazak kao specijalni gost predavač iz Bosne i Hercegovine potvrdio je Edin Tule. Edin je nakon sticanja zvanje teologa-psihologa na Islamskom internacionalnom univerzitetu u Kuala Lumpuru širom Evrope držao brojne interaktivne seminare na temu emocionalne inteligencije, islamske psihologije, liderstva, retorike, tehnike razmišljanja i muslimanskog odgojnog koncepta. Duhovno okrijpljenje ćemo dobiti na svečanosti “Veče ilahija i kasida” na kojoj očekujemo učešće horova iz što više džemata. Gost večeri aBd je naš ponos Zulkarnejn Kunić, najmlađi hafiz Kur’ana, Bošnjak koji živi na području Sjeverne Amerike, sin imama Enver ef. Kunića iz BiH Islamskog Centra St. Louis. Za zabavni dio programa uz smotru folklora planiran je koncert Madžida Abaze poznatog Bosansko Hercegovačkog umjetnika, autora i interpretatora prelijepih Ilahija i Kasida te tradicionalne a i moderne Bosanske pjesme.

Za goste susreta St. Petersburg Marriott Clearwater nudi specijalnu cijenu od $119 za dvokrevetne (2 Queen) sobe. U cijenu je uračunat doručak za nedelju 24. i ponedeljak 25. maja. Preporučujemo da rezervišete hotelski smjestaj u ovom hotelu što prije jer se sobe po dogovorenoj cijeni mogu rezervisati do 8. maja. Rezervaciju možete obaviti putem telefona 727.572.7800 sa napomenom da ste dio grupe “Bosnian Youth Group”. Rezervaciju također možete obaviti putem interneta na slijedećem linku: BOSNIAN YOUTH GROUP

Nadamo se velikom odazivu naše omladine a svjesni smo činjenice da vi imami, predstavnici i aktivisti džematskih odbora i predstavnici omladinskih grupa imate presudan uticaj u organizaciji i uspjehu ovakvih događaja, te vas od srca pozivamo da se aktivno uključite u realizaciju ovog hajirli projekta.

Za više informacija i prijave 727.504.9035 – danjakupovic@yahoo.com ili 727.331.3005 – jasmin_ef_latifovic@yahoo.com

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.