Džemat Western organizovao ”Mektepski izlet”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U nedjelju, 19-og maja 2013.g., za sve polaznike mekteba u džematu ’’Western’’ organizovan je izlet povodom završetka mektepske 2012/13. godine!

Mektepski izlet okupio je veliki broj djece i roditelja koji su se družili i zabavljali na prelijepom izletištu Bunker Hill, a džematski odbor na čelu sa mutevelijom Ruždijom Đerlekom, Amirom Ahmetovićem, Adisom Alićem i Irhdom Trnovcem, pobrinuo se da svaki džematlija uživa u bosanskim specijalitetima sa roštilja!

Ovaj izlet bio je kruna uspješne mektepske godine u našem džematu, jer je broj polaznika mektepske nastave u džematu ’’Western’’ premašio brojku od 220 učenika! Također, u sklopu mektepske nastave uspješno je organizovana i ’’Bosanska škola’’ koju su vodile profesorice Bosanskog jezika i književnosti Enisa Omerovići Amina Sendić-Mešić, a jučer su u prepunoj džamiji na Westernu simbolično održani i završni mektepski ispiti poznati kao ”hatme”!

Roditelji i džematski odbor su nesebično podržali rad mekteba te su svojim donacijama i prilozima obezbijedili hranu za svakog učenika u danima održavanja mektepske nastave.

Ne možemo zaboraviti ni volontere koji su sa velikim zadovoljstvom pomagali i žrtvovali svoje slobodno vrijeme kako za mektepsku nastavu, tako i za ispomoću organizaciji današnjeg izleta, a neki od najvrednijih su: Midhat Šenderović, Šejma Mravić, Belma Puškar, Fahira Hasanović, Mirela Orman, Alma Mujanovići Sanela Zenković.

Pored imama domaćina, hfz. Muriza ef. Mešića, na izlet su pozvani i svi ostali naši imami iz Čikaga, a odazvali su se Amir ef. Čauši Suvad ef. Čaušević, a obradovala nas je i posjeta polaznika mekteba i nekoliko džematlija iz zapadnobosanskog džemata – WBICC, na čelu sa predsjednikom džematskog odbora Izetom Čauševićem!

Omladina je takmičarsku atmosferu iz džamije prenijela i na travnati teren na izletištu igrajući fudbal i odbojku, a za pobjednika su proglašeni ”svi”!

Sve mektepske aktivnosti nesebično je pratio ”Radio Naša RiječČikago”, a nisu zaostajali ni ostali mediji kao što su naše novine koje se štampaju u Americi ”Ujedinjena BiH” i ”Sabah”, kao i mediji u BiH www.rijaset.ba i islamske informativne novine ”Preporod”, kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo!

Uz dove Allahu, dž.š., da naša omladina bude čuvar islama ovdje u Americi završena je mektepska godina, a naredna počinje u septembru, ako Bog da.

KALENDAR DOGAĐAJA

07. October 2022.
08. October 2022.
15. October 2022.
22. October 2022.