Eldin ef. Suša u episkopskoj crkvi govorio o islamu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Eldin ef. Suša, imam u St. Louis Islamic Center “Nur”, govorio je o islamu, Bošnjacima, i odgovarao na razna pitanja na mjesečnom ručku koji organizuje episkopsja crkva u St. Louisu. Ovaj mjesečni događaj pod nazivom “lunch and learn” tj. “ručaj i uči”, episkopska crkva organizuje jednoim mjesečno s ciljem da sakupi svoju kongregaciju te da ih upozna sa drugim religijima i raznim lokalnim zbivanjima kroz druženja i predavanja.

Učesnici ovomjesečnog ručka bili su oduševljeni govorom Eldin efendije, ali i njegovim odgovorima na razna pitanja koja su mu postavljali. Prije svega, to su bila pitanja o islamu, muslimanima, događajima u svijetu, ali i o izgledu i načinu odjevanja Eldin efendije, jer su oni očekivali tamnoputnog muškarca u arapskoj nošnji.

Kroz razgovor ,Eldin efendija je lijepo predstavio islam, Bosnu, i naše bičaje, te upoznao prisutne sa novom džamijom koju njegov dzemat gradi i koja bi trebal a da se otvori za par mjeseci. Podsjetio je prisutne da uzroci svih nemilih događaja u svijetu nisu religije, već neadekvatno poznavanje istih kod zabludjelih pojednica.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3