Search
Close this search box.

Glavni imam Medžlisa 1, mr. Abdulah-ef. Polovina, u posjeti džematu Vancouver B.C.

Vancouver, B.C., Canada – U subotu, 24. marta, odnosno, 14. ramazana 1445. hidžretske godine, glavni imam Medžlisa 1 – Zapad, mr. Abdulah-ef. Polovina posjetio je Islamsku zajenicu Bošnjaka u Britanskoj Columbiji, Canada – džemat Vancouver. Ovo je bila planirana ramazanska posjeta glavnog imama te jedinstvena prilika za druženje i muhabet s džematlijama iz Vancouvera i okoline.

Program posjete sastojao se od zajedničkog iftara, prezentacije Abdulah efendije o islamskog identitetu, klanjanja teravih namaza, te razgovora sa džematlijama nakon teravije.

Nakon prigodnog vaza Abdulah efendija iskoristio je priliku te uručio posebnu zahvalinicu Amiru Džumhuru dugogodišnjem predsjedniku ovog džemata za njegov dugogodišnji angžman i rad u džematu Vancouver. Amir već dvadeset godina vrši raznih broj dužnosti u džematu od predsjednika, imama, učitelja, organizatora, kao i druge dužnost i jedan je od najzaslužnijih ljudi što ovaj džemat i postoji.

Amir Džumhur i Abdulah ef. Polovina

Abdulah efendija se također zahvalio svim džematlijama na izvrsnom gostoprimstvu sa kojima se družio do kasno u noć nakon iftara i teravih namaza.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA