Grand Rapids, Michigan: Uspješan donatorski skup za “Selam” džamiju

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Džemat Bošnjački Islamski Kulturni Centar Grand Rapids, MI je subotu 24. marta, 2018. godine, u prepunoj “Gazić” sali održao donatorski skup za izgradnju “Selam” džamije. Skupljeno je $77,000 za nastavak radova.

Predsjednik džematskog odbora Samir Agić poselamio je prisutne goste i otvorio program, a zatim je predsjednik građevinskog odbora Abid Balas govorio o napretku radova na džamiji, te predstavio buduće planove koji vode ka završetku radova na ovom projektu.

Glavni gost programa Osman ef. Brkić, oblasni imam medžlisa II – Midwest, vodio je donatorski program i u nadahnutom obraćanju podsjetio prisutne na značaj učestvovanja u izgradnji džamije i podstakao na dobra djela. Džematski hor ilahija i kasida “Zemzem” je prelijepo proučio nekoliko ilahija, a KUD “Dukat “ je izveo nekoliko bosanskih kola. Svi prisutni su uzivali u bogatom programu.

Džematski odbor poziva sve Bošnjake i Bošnjakinje širom Amerike i Kanade da svojim donacijama učestvuju u ovom hairli projektu. Vaše donacije možete slati na sljedeću adresu sa doznakom čeka na Bosnian Cultural Center:

Bosnian Cultural Center

2839 Eastern Ave SE

Grand Rapids, MI 49508

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3