Hadžije sa područja Sjeverne Amerike napustile grad Allahova Poslanika a.s.

Nakon četiri dana boravka u Medini, ispunjenim emocijama i suzama radosnicama, selameći i prenoseći selame našem voljenom Poslaniku a.s., obavljajući namaz u njegovoj džamiji znajući da je na istom mjestu obavljao namaz najbolji čovjek i njegovi  ashabi. Odlazak na brdo koje voli nas i koje mi volimo (Uhud ) ,posjeta mezarju šehida Uhuda, obavljajući namaz u prvoj izgrađenoj džamiji (Kubba) u čijoj izgradnji je lično učestvovao Poslanik  a.s., su uspomene koje će trajno ostati urezane u našim sjećanjima i srcima.

Ali kao što je sve na ovom svijetu prolazno došlo je vrijeme da se rastanemo sa gradom Poslanika a.s., gradom u kojem je vrijeme stalo, u kojem prestaju dunjalučke želje. Sa čežnjom u srcu,suzama u očima, emocijama koje su bile pomiješane hadžije sa područja sjeverne Amerike su kao posljednja preostala grupa bosanskih hadžija napustile grad Allahova poslanika u ponedjeljak 19 juna.

Napuštali su mjesto koje im je priraslo srcu sa pogledom u daljinu i čežnjom za onim što dolazi a što je bolje i vrijednije časnom hramu u Mekki.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.