Hatme i bajramska svečanost u džematu BAIC Detroit

U subotu drugog dana ramazanskog bajrama, 16. juna 2018. godine u džematu Bosanskog Američkog Islamskog Centra u Detroitu priređena je svečana manifestacija završavanja hatmi Kur’ana i bajramska svečanost.

Tim povodom devetero učenika mekteba BAIC-a su proučili odlomke iz Kur’ana napamet i čitajući, te tako na tradicionalni način svečano završili hatmu Kur’ana.

Sljedeći učenici su završili hatmu Kur’ana: Anel Blažević, Adnan Halkić, Tarik Čustović, Selma Čustović, Amra Lekić, Elma Balija, Amela Halkić, Mejra Hadžić i Sajra Terzić.

Da je učenje Kur’ana ibadet kojeg vole naše džematlije potvrdila je i prepuna džamija ovoj svečanosti.

Bajramsku svečanost svojim milozvučnim glasovima ukrasile su članice džematskog hora Ilham svojim ilahijama.

Imam džemata i muallim mekteba BAIC-a Osman ef. Brkić je govorio o važnosti ustrajavanja učenja kur’anskog pisma i Kur’ana u mektebu i pohvalio svršenike hatme kao najljepše bisere zajednice. Uslijedilo je čestitanje od strane džematlija kao i neizostavni pokloni za sve svršenike hatme. Vrijedni i ponosni roditelji sa suzama radosnicama su emotivno doživjeli veliki dan za svoju djecu i sebe. Molimo Uzvišenog Gospodara svijetova da Kur’an bude proljeće naših srca, putokaz na ovom prolaznom svijetu te sreća i naš šefadžija na Sudnjem danu.

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.