Hatme u džematu Kewser, Waterloo, Iowa

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu,17. augusta 2019.godine, u džematu Kewser, gradu Waterloo, država Iowa, upriličena je svečanost povodom proučenog Kur’an-i-Kerima (hatme). U učenju hatme učestvovalo je sedmero djece. Hatma dovu su proučili :

Ahmetašević Emrah

Kovač Edna

Kovač Eldin

Kuduzović Edi

Rizvić Sarah

Rizvić Ervin

Selimagić Tiana

Svečanost je otpočela izrazima dobrodošlice od strane imama, džemata Kewser, Sulejman-ef. Čauševića, koji je nadahnuto govorio i sedmoro učesnika hatmi a ujedno i vodio program svečanosti.

Nakon završne riječi dobrodošlice polaznici su proučili Jasin pred duše umrlih, a nakon toga su svaki od njih proučili suru ili ašere, što je bilo popraćeno suzama radosnicama od strane roditelja a i džematlija.

Sve pohvale želim da uputim Imamu Sulejman-ef. Čauševiću, koji je nesebičnim zalaganjem učinio da ovih sedam polaznika završe hatmu.

Čestitke i roditeljima koji su shvatili vrijednost odgoja svoje djece uz učenje Kur’ana.

Na kraju programa vazu nasihatom obratio se hfz. Nermin-ef. Spahić, koji je između ostalog pohvalio trud i rad djece, imama, roditelja, kao i svih onih koji su doprinijeli ovom zajedničkom uspjehu. U daljnjem obraćanju istakao je važnost učenja Kur’ana i važnost da Allahova džellešanuhu riječ bude gornja i primarna u našim životima.

Svim polaznicima uručene su šehadetname kao i hedije od strane džemata, roditelja i svih prisutnih koji su došli na svečani čin hatmi.

Poslije ašereta i dove upriličen je zajednički ručak od strane roditelja kao mali znak zahvalnosti svima koji su došli da s njima podijele radost najsrećnijeg momenta u njihovom životu.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3