Hatme u džematu Lincoln

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu 30. novembra 2019. godine u džematu Lincoln, NE upriličena je svečanost hatme, proučenog Kur’ani Kerima, od strane četiri vrijedna učača Kur’ana: Ibrahim Subašić, Džemila Subašić, Rabija Idrizović i Šeila Idrizović.

Iako među našim najmanjim džematima, gledajući po broju članova, džemat Lincoln se svrstao u džemate koji su u samom vrhu Islamske zajednice po broju učača Kur’ana proporcionalno broju džematilija. Vrijedni imam Hamza ef. Taletović je odmah po svom dolasku u ovaj džemat pokrenuo mnoge vjerske aktivnosti, među kojima i grupu sufare za odrasle iz koje su stasali mnogi učači Kur’ana.

Na ovoj svečanosti su bili prisutni i imami iz Des Moinesa, IA: Nijaz ef. Valjevčić iz džemata Ezan i hfz. Nermin ef. Spahić iz džemata Bošnjak. Gost predavač je bio glavni imam medžlisa Midwest, Muaz ef. Redžić, imam u džematu BICC Grand Rapids, MI.

Glavni imam medžlisa je poslije svečanog programa održao i radni sastanak sa džematskim odborom u Lincolnu. Na sastanku se raspravljalo o nekoliko važnih pitanja vezanih za dalji napredak i razvoj džemata Lincoln, kao i njegovu veću uvezanost za Islamskom zajednicom Bošnjaka Sjeverne Amerike.

Na kraju programa svi prisutni su se počastili tradicionalnim bosanskim specijalitetima koje su pripremile vrijedne hanume džemata Lincoln. Ovakve svečanosti su ponos svakog džemata i naše Islamske zajednice. Allah mubarek olsun imamu Hamza ef., njegovim učenicima, džematskom odboru i svim džematlijama u Lincolnu.

Slike sa ove svečanosti možete pogledati na https://drive.google.com/open?id=18qRJSdgLNPGXyVNvDLznkMgAI5i9UYe4

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3