Hatme u IKC “Bošnjak” u Des Moines, IA

U nedjelju 29. aprila 2018 godine, u IKC “Bošnjak” su održane trinaeste po redu hatme. U programu hatmi učestvovalo je 41 polaznika Škole Kur’ana: 30 djece i 11 odraslih polaznika. Škola Kur’ana u svom programu rada ima, kurs sufare, kurs kiraeta, kurs tedžvida i kurs hifza. Programu su prisustvovali imami: Jasmin Ef Mujagić, Jasmin Ef Suljkanović i Sulejman Ef Čaušević.Ašere na početku programa je proučila Lejla Bešić, a nakon toga uvodnu riječ je uputio Imam IKC “Bošnjak” h.hfz. Nermin Ef. Spahić, koji ujedno vodi Školu Kur’ana. Hor “Bošnjak” se predstavio sa dvije ilahije, a najmlađi polaznici su se predstavili sa dvije recitacije.

Nakon uvodnih riječi Imama IKC “Bošnjak”, program su nastavili polaznici Škole Kur’ana koji su svojim surama i lijepim učenjem oduševili kako svoje roditelje, tako i prisutne dzematlije koji su došli da iskažu poštovanje prema polaznicima koji su proučili hatmu.

Svake godine polaznici Škole Kur’ana prouče hatmu, a ove godine proučenu hatmu su poklonili svim vakifima Prve džamije Es-Selam.

Da im dragi Allah ukabuli i sevap upiše! Na kraju programa vazu nasihat je održao Sulejman ef Čaušević, pohvalio djecu i roditelje i podsjetio nas, na mubarek mjesec ramazan.Polaznici Škole Kur’ana su u završnom dijelu dobili svoje diplome, priznanja i hedije. Pored ovih priznanja, priznanja za doprinos u radu i Islamskom odgoju naše djece, dobili su :hadži Redžep Malić, kao zamjenik Imama, dr. Rima El-Herte, Samira Bičić-Čavčić , Elma Berbo i voditeljica hora Bošnjak Beisa Sivac.Sve čestitke i priznanja idu našoj djeci koja su unijela radost u naša srca, te svojim učenjem sura pokazala koliko su napredovali u svom učenju. Ašere na kraju programa proučio je Jasmin ef Mujagić, a dovu Jasmin ef Suljkanović.Po običaju na kraju programa hatmi, rodbina, prijatelji i džematlije su darivali djecu za uspjeh koji su postigli u proteklom periodu. A roditelji djece polaznika su pripremili ručak za sve koji su došli da podijele trenutke radosti i veselja.Neka Allah blagoslovi svakog ko se trudi da Njegovu riječ uči i prenosi je na svoje potomstvo!

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.