Islamska zajednica Bošnjaka u Washingtonu svečanim programom obilježila mubarek noć Lejletul-Mi’radž

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

U subotu, 30. aprila 2016. godine Islamska zajednica Bošnjaka u Washingtonu, Seattle organizovala je svečani program u

povodu nastupanja mubarek noći Lejletul-Mi’radž. Riječ je o noći za koju se vjeruje da je poslanik Muhammed, a.s,. u njoj putovao ka nebeskim sferama, i u kojoj je muslimanima propisan namaz, jedna od temeljnih vjerskih dužnosti i jedan od osnovnih stubova islama.

Mevludski program u povodu ove mubarek noći je izveden poslije ikindije namaza. Imam Begzudin ef. Jusić koji je na samom početku poželio dobrodošlicu svim prisutnim, održao je prigodno predavanje o važnosti Isra i Miradža i porukama ovog događaja. Program kojem je prisustvovao veliki broj vjernika, počeo je učenjem Časnog Kur’ana, a nastavljen je i upotpunjen izvođenjem mevluda te prelijepih ilahija u izvedbi Hora “Zemzem”.

Imam Begzudin ef. Jusić je iskoristio ovu priliku, pokrenuo inicijativu i pozvao prisutne da doniraju sretstva za obnovu ratom porušenih dzamija u Bosni i Hercegovini.

Nakon završenog programa vjernici su imali priliku da nastave druženje uz bosansku kahvu i prelijepe bosanske specijalitete koje su pripremile vrijedne bosanske hanume.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3