Islamsko-edukativni centar Ezan kroz knjige čuva sjećanje na genocid

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Na svečanom otvaranju Islamskog centra U Atlanti, Džordžiji, uvaženi reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović je u svom posebno nadahnutom govoru kazao kako su naši islamski centri, naše džamije ili bošnjačke kule ovdje u Americi jednako važne za BiH i Bosnjake kao i one na Drini, Uni, Savi, Neretvi…

Istinitost ovih riječi potvrdjuje knjiga/udžbenik u izdanju Drake Univerziteta koja je svjetlo dana ugledala jučer, u četvrtak 6. aprila 2017. godine u kojoj je opisana bosanska kula odnosno Islamsko-edukativni centar EZAN u Des Moines-u baš u pravom svijetlu, te u kojoj je jasno i nedvosmisleno spomenut počinjeni genocid nad Bošnjacima.

Smatramo da je ovo veliki uspjeh za BiH i Bošnjake i da će ova knjiga/udžbenik biti svojevrstan dokument koji će BiH i Bošnjake štititi od falsifikovanja i podmetanja lažne historije. Molimo Allaha, dž.š., da sve naše bosanske kule, u domovini i dijaspori osnazi u borbi za istinu i pravdu koja nam je itekako danas potrebna.

Koristimo priliku da se zahvalimo profesoru Tim Knepper-u, fotografu Bobu Blanchard-u kao i studentu koji je šest mjeseci observirao u našoj zajednici Matthew Backe-u.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3