Izet ef. Čamdžić u posjeti džematima Medžlisa 1 – West

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) počinje novu, 2019. godinu, sa predavanjima profesora Izet ef. Čamdžića u džematima Medžlisa 1 – West. Profesor Čamdžić je imam gradske džamije u Zavidovićima i popularni hatib i vaiz kako u Bosni i Hercegovini tako i u dijaspori.

Predavanja će početi od džuma namaza u petak, 4. januara 2019. godine u džematu u San Joseu, Kalifornija, a završit će se predavanjem u džematu u Teksasu 20. januara 2019. godine. U periodu od šesnaest dana u januaru profesor Čamdžić posjetit će devet džemata Medžlisa 1, održati prigodna predavanja, vazove, i hutbe te družiti se sa Bošnjacima ovih prostora.

Za detaljan raspored i eventualne promjene u gostovanjima pratite našu web i Facebook stranicu te pogledajte poster ispod.

Izet ef. Čamdžić rođen je u Zavidovićima, završio je Gazi Husrev-begovu medresu, te teološki fakultet na Al-Azharu, odsjek hadis i hadiske znanosti. U njemačkom gradu Ulm bio je imam četiri godine, a po povratku u domovinu šesnaest godina bio profesor vjeronauke u zavidovićkoj Gimnaziji i istovremeno imam gradskog džemata.Danas je imam gradske džamije u Zavidovićima i čest je gost u džematima širom BiH i Bošnjačke dijaspore kao vaiz – predavač. Njegove tekstove je objavljivao i Preporod, glasilo IZ-e, te Muallim glasilo Ilmijje IZ-e.*

* Biografija preuzeta sa: https://mizbijeljina.ba/vijesti/gost-predavac-izet-ef-camdzic-u-janji/

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3