Izet ef. Čamdžić u posjeti džematima Medžlisa 1 – West

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) počinje novu, 2019. godinu, sa predavanjima profesora Izet ef. Čamdžića u džematima Medžlisa 1 – West. Profesor Čamdžić je imam gradske džamije u Zavidovićima i popularni hatib i vaiz kako u Bosni i Hercegovini tako i u dijaspori.

Predavanja će početi od džuma namaza u petak, 4. januara 2019. godine u džematu u San Joseu, Kalifornija, a završit će se predavanjem u džematu u Teksasu 20. januara 2019. godine. U periodu od šesnaest dana u januaru profesor Čamdžić posjetit će devet džemata Medžlisa 1, održati prigodna predavanja, vazove, i hutbe te družiti se sa Bošnjacima ovih prostora.

Za detaljan raspored i eventualne promjene u gostovanjima pratite našu web i Facebook stranicu te pogledajte poster ispod.

Izet ef. Čamdžić rođen je u Zavidovićima, završio je Gazi Husrev-begovu medresu, te teološki fakultet na Al-Azharu, odsjek hadis i hadiske znanosti. U njemačkom gradu Ulm bio je imam četiri godine, a po povratku u domovinu šesnaest godina bio profesor vjeronauke u zavidovićkoj Gimnaziji i istovremeno imam gradskog džemata.Danas je imam gradske džamije u Zavidovićima i čest je gost u džematima širom BiH i Bošnjačke dijaspore kao vaiz – predavač. Njegove tekstove je objavljivao i Preporod, glasilo IZ-e, te Muallim glasilo Ilmijje IZ-e.*

* Biografija preuzeta sa: https://mizbijeljina.ba/vijesti/gost-predavac-izet-ef-camdzic-u-janji/

Posljednje vijesti

KALENDAR DOGAĐAJA

29. December 2023.