Izjava Glavnog Imama Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćemana povodom terorističkog napada u New York Cityju

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Duboko potrešen današnjim terorističkim napadom koji se dogodio u New York Cityu u kojem je ubijeno 8 osoba i još mnogo više ranjeno, najoštrije osuđujem ovaj kukavički čin.

Kao građani ove zemlje koju smatramo svojom, napad na bilo koju nevinu osobu na prostoru Sjedinjenih Američkih Država, doživljamo kao napad na nas same.

Sloboda je najveća vrijednost ove zemlje i svakog čovjeka u njoj. Nadamao se da će vlasti SAD-a ostati jake i nepopustljive u borbi protiv terorizma i da će na tom putu sačuvati ove rijednosti, te u isto vrijeme osujetiti namjeru terorista da svojim napadima izazovu mržnju prema islamu i muslimanima.

Uvijek moramo imati na umu da je ubitstvo nevinog čovjeka jednako ubitstvu cijelog čovječanstva. Stoga, pozivamo sve muslimane ove zemlje da bez oklijevanja osude ovaj čin. Terorizam i ubitstvo ne predstavljaju našu vjeru ni našu zajednicu, a oni koji čine terorističke napade za to nemaju moralno, vjersko niti političko opravdanje.

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike se suosjeća sa porodicama stradalih koji su u našim mislima i dovama.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3