Izjava o šest pojedinaca bosanskog porijekla optuženih za terorističku aktivnost

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike je organizacija koja se sastoji od bošnjačkih džemata širom Sjeverne Amerike. U ovim džematima se podučavaju autentične islamske vrijednosti sadržane u privrženosti Islamu i poštovanju državnih zakona.

Bošnjaci žive na prostorima Sjeverne Amerike preko jednog stoljeća kao miroljubivi građani koji poštuju državne zakone. Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike i njeno rukovodstvo su oduvijek promovirali prepoznatljivo i karakteristično učenje mira i tolerancije. Bosanski Muslimani su stoljećima živjeli u multi-religijskom, multi-etničkom i multi-kulturnom društvu, i ovo su upravo vrline koje mi ponosno promoviramo.

Mi smo šokirani viješću da je nekoliko pojedinaca bosanskog porijekla koji trenutno žive u Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeno pod optužbom za njihovo potpomaganje terorističkim aktivnostima. U ime Bošnjaka Sjeverne Amerike, mi snažno osuđujemo svaku aktivnost koja promovira ekstremizam i terorizam bilo koje vrste.

Svi naši džemati su ujedinjeni u osudi terorističkih aktivnosti i terorizma uopšte. Mi imamo povjerenje u pravni sistem Sjedinjenih Američkih Država i da će svi počinioci bilo kojeg nezakonitog djelovanja biti dovedeni pred lice pravde. Muslimani iz svih krajeva svijeta doživljavaju Islam kao vjeru koja podučava lijepom karakteru i pobožnosti, a ne vjeru koja poziva na mržnju bilo koje vrste ili nepravde prema drugom ljudskom biću.

Sa poštovanjem,


Sabahudin ef. Ćeman

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3