Izložba “Historija Bosne i Hercegovine” predstavljena u St. Louisu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Izložba “Historija Bosne i Hercegovine” autora Irfana Mirze, uz interaktivno, multimedijsko predavanje, izložena je danas na par mjesta u St. Louisu, i to: Bosnian Chember of Commerce i St. Louis islamski center – džemat “Nur”.

Ova izložba se sastoji od dest samostojećih panela muzejske kvalitete a svaki panel sadrži po tri dijela sa važnim historijskim detaljima o Bošnjacima. Informacije na panelima pokrivaju preko 45.000 godina prahistorije i historije Bošnjaka. Informacije su popraćene adekvatnim slikama kako bi vizulelno ukrasile ove naučne i historijske činjenice o Bošnjacima.

Treba napomeniuti da je St. Louis sa preko 50.000 Bosanaca koji žive u njemu peti grad po broju bosanskih stanovnika nakon Sarajeva, Zenice, Tuzle, i Bihaća.

U petak, 8. oktobra 2016. godine, autor Irfan Mirza predstavio je izložbu i održao predavanje u srednjoj školi Affton (Affton High School) u kojoj je preko 30% učenika bosansko-hercegovačkog porijekla. Ovo je jedina škola na području Sjeverne Amerike koja u izboru svojih predmeta nudi i “Bosnian American Studies”, tj. bosansko-američke studije.

Više detalja o ovoj izložbi možete naći klikom ovdje.

KALENDAR DOGAĐAJA

04. February 2023.

Skupština medžlisa 1

11. February 2023.

Skuština medžlisa 4

18. February 2023.

Skupština medžlisa 2

25. February 2023.

Skupština medžlisa 3